Silkeborg fra De Små Fisk

Skøn tur til Silkeborg og retur – 2,5 time og ca. 11 km

Dette er min hjemmebane og idag tog jeg turen sammen men en flok SUPer fra Varde, som var kommet på besøg og fik en guidet tur af den lokale idrætsklub.

Jeg padlede med strømmen fra De Små Fisk, mens de andre stødte til ved Hattenæs – og det vil jeg klart anbefale, hvis det blæser, som det gjorde idag (5 ms og vindstød op til 14ms). Det er lidt hårdt (som I nok kan se på min ansigstkulør) at tage turen hen over Brassø.

Hattenæs er et godt sted at starte – specielt når det er lidt blæsende, da man herfra kan padle direkte over i ‘brillerne’ (Avnsø), hvor der næsten altid er læ.

Der er fine parkeringsforhold ved hotellet, som lige nu er under ombygning.

Hattenæs set fra vandsiden

Vi startede som sagt ved Hattenæs og sejlede tværs over Gudenåen ind i ‘brillerne’ – et utrolig skønt sted, som du ikke må gå glip af, hvis du er her. Passagen ind i ‘brillerne’ kan dog være lidt lav-vandet, så vær obs på, om du evt. skal af boardet. Specielt kritisk er det ved broen, som du kommer til når du er næsten fremme i Avnsø. Jeg kan anbefale at holde til højre under broen, når du er på vejen ind 🙂

Indgangen til ‘brillerne’
Inde i ‘brillerne’ – dejlig læ fra træerne

Herefter sejlede vi videre ind mod Silkeborg via Remstrup Å. Her kommer du forbi Indelukket, hvor vi holdt pause. Her er mulighed for frokost eller en is – eller et spil minigolf, hvis I skulle have tid til det. Det er også her, du finder Museum Jorn.

Har du selv medbragt din madpakken kan den naturligvis også nydes her – ellers er der et par steder inden Indelukket, hvor man også kan “holde ind”.

Efter en velfortjent pause padlede vi ind mod Silkeborg og slusen. Ønsker du at padle videre ned ad åen herfra skal du enten gennem slusen eller bære boardet over på den anden side.

Her er par fotos fra turen fra Indelukket mod Silkeborg. Her kommer du forresten også forbi det dejligste vandrehjem, hvor du kan overnatte.

Når du er inde i Silkeborg har du også mulighed for at holde en dejlig pause og nyde stemningen i byen. Du kan spise eller få en is på havnen – eller gå en tur op i byen, som blot er et par hundrede meter fra havnen.

Ønsker du en længere tur?

Da kan du på tilbagevejen tage turen over i Vejlsø, hvor der også er dejligt vindstille. Jeg har desuden oplevet at vandet virker varmere her. Så vil du en tur i vandet, så kan Vejlsø anbefales.

Fra Vejlsø er der en “tunnel” over til Almindsø. Dog er vandet ret lavt og du må højst sandsynlig trække boardet gennem den mørke tunnel.

Håber jeg kan vise jer den del en anden dag.

Har du spørgsmål, så endelig sig til. Jeg ønsker jer en god tur på Silkeborgsøerne.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *